• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: Harder voetballen zonder NPS

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk over de verrichtingen van de regering 3 jaar na de verkiezing. (Foto: René Gompers)

Voor vicepresident Ronnie Brunswijk is het vertrek van de NPS uit de coalitie geen groot probleem: "NPS is weg! Als je een voetbalwedstrijd speelt en 1 persoon krijgt een rode kaart, dan moet je harder gaan spelen. Dat gaan we
doen. President Chan Santokhi benadrukt dat de 2 ministersposten die de NPS heeft teruggegeven, ondertussen zijn ingevuld. Het werk gaat gewoon door en met beter beleid.  
De NPS is midden februari uit de coalitie van vier partijen gestapt. De partij gaf aan dat ze  geen ruimte kreeg om zaken die zij belangrijk acht voor het land, uit te voeren.  De groene partij is vaak niet betrokken geweest bij besluiten die genomen zijn door de regeringstop gaf de partijleiding aan. Met het uitreden van de NPS heeft de coalitie met VHP, ABOP/PL nu 30 zetels. De NPS is een zelfstandige fractie
in De Nationale Assemblee. Brunswijk: "We weten dat 1 coalitiepartner eruit is. Het is een eye-opener. We moeten alerter worden. We moeten harder gaan spelen. Je speelt nu voor twee personen. Dat doen we."  Santokhi: "We gaan door met de coalitie die overgebleven is. We hebben nu twee nieuwe ministers. De nieuwe minister van Onderwijs gaat volgende week zijn bevindingen en prioriteiten presenteren. De opdracht is duidelijk.  We gaan naar een beter beleid. We gaan ervoor zorgen dat overal in het grondgebied onderwijs en onderwijsfaciliteiten zijn. Dat is wat de samenleving wil zien. "

| starnieuws | Door: Redactie