• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk, Atompai en Vismale

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie

Voorlezen

De kop van dit verhaal bestaat uit 3 klinkende namen die in deze gemeenschap bij iedereen uit en te na bekend worden te zijn geacht. Van de eerste twee heb ik geen hoge pet op vanwege hun, in mijn ogen, immoreel gedrag voor wat betreft het smijten met geld en hun reacties op de in de samenleving ontstane verontwaardiging hierover. Van nr. 3, dhr. Vismale kunnen deze figuren nog veel leren. Hoe krijgen deze ‘heren’ het in hun botte hersens zich zo te misdragen?
De reactie van de korpschef, dhr. R. Prade, op het gedrag van Atompai geeft ook niet veel hoop en deze lijkt uit hetzelfde hout te zijn gesneden als het gaat om ethiek/moraal. Moeten we het in dit land hebben van deze, in maatschappelijke zin, ‘voorbeeldfiguren’?

Terwijl deze types de grote jongen uithangen wordt er in kindertehuizen hongergeleden, zijn er veel medicijnen niet voorhanden, zakt(e) Ashiana bijna in elkaar vanwege de houtluizen die al over de bedden heen marcheerden, kunnen vele ouders geen schoolspullen aanschaffen voor hun kinderen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
Van onze president hoeven we ook niet veel te verwachten, die heeft zich tot nu toe over de welbekende issues muisstil gehouden, maar wil Suriname wel graag op de kaart hebben! Wel meneer Santokhi, dat lukt dus aardig, maar niet op de door u gewenste wijze. Z. E. geeft liever een vermogen uit aan zaken zoals een markt in Nickerie waar op dit moment niet echt veel mensen op zitten te wachten.

Dat ons land zich momenteel in zwaar weer bevindt, is bij iedereen zo langzamerhand overbekend, maar als de meest basale noden van je inwoners niet kunt oplossen doe je het als regering bar slecht.
Ik zou Brunswijk en Atompai willen verzoeken/aanraden eens een maandje stage te lopen bij Vismale en dan nog eens weer na te denken over waar je het beste je geld uit kunt delen.
I. Bos

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie