• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: Aanvraag van 2014; Pokie niet gevraagd te tekenen

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

De aanvraag van het terrein door Stichting Woningbouw Coöperatie Marowijne is in 2014 ingediend. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt in reactie op het bericht over de lappen grond die hij en de Stichting Woningbouw Coöperatie Marowijne hebben gekregen, dat de terreinen allang waren aangevraagd.

"Ik heb de aanvraag in 2014 al gedaan. Het gehele proces is doorlopen. Ik heb ook de bereidverklaring ontvangen, maar de formele beschikking had ik nog niet. Ik heb minister Pokie geen terrein gevraagd. Ik heb haar ook niet gezegd om het te tekenen," zegt Brunswijk in gesprek met Starnieuws. De minister heeft de beschikkingen op 20 januari 2021 getekend. Brunswijk legt uit dat het om een terrein gaat waar hij geboren en opgegroeid is.

Zijn moeder had hem indertijd aangeraden om het terrein aan te vragen. De vp zegt dat hij als burger de aanvraag had gedaan. Hem werd nog voorgehouden om zijn naam te veranderen. "Maar ik heb gezegd dat ik mijn naam niet zal veranderen, want ik ben al jaren bezig het terrein te krijgen. Ik heb ook betaald bij de Centrale Bank op mijn naam", zegt de vp. Wat de stichting betreft, was Brunswijk vanaf de oprichting in 2013 voorzitter.

Toen hij vicepresident werd heeft hij deze overgedragen aan zijn vrouw, Fine Cairo. "Ik heb ook al mijn concessies overgedragen. Dit is gebeurd bij de notaris," zegt de vp. Hij merkt op dat er heel veel al geïnvesteerd is op het terrein. Hij heeft verschillende ministers vanaf 2015 gevraagd om de toewijzingsbeschikking in orde te maken, maar dat is nooit gebeurd.

Brunswijk denkt dat de minister de stukken heeft getekend omdat zij bezig was met het in orde maken van de aanvragen in Marowijne. "Maar ik heb haar niet gevraagd om de beschikking in orde te maken. Ik heb in elk geval geen grond aangevraagd in deze regeerperiode," stelt de vp. Over de perikelen rond de minister wil Brunswijk niet ingaan. "De president heeft een commissie ingesteld en wij moeten het onderzoek afwachten", vindt hij.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie