• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brouwerij brengt eigen Heineken op de markt

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — “Dat we nu ook Heineken lokaal kunnen produceren is een heel grote mijlpaal voor ons en bevestigt de hoge kwaliteitsstandaarden van de producten die de Surinaamse Brouwerij produceert. De lokale productie van Heineken betekent dat het populaire bier nog verser zal smaken, terwijl de superieure kwaliteit en vertrouwde smaak gewaarborgd blijven.” Die garantie geeft Reinoud Ottervanger, algemeen directeur van de Surinaamse Brouwerij, nu zijn bedrijf is gestart met de productie van Heineken in Suriname produceert.

Deze week is het bier in blik beschikbaar, terwijl vanaf midden november het ook in fles te verkrijgen zal zijn. Dat moment zal volgens

de bedrijfsleiding groots worden gevierd met de samenleving. Voor de flessen zal er statiegeld gelden, waardoor die kunnen worden hergebruikt en niet meer in de natuurverdwijnen. “Ook zullen de flessen geen plastic labels meer bevatten. We gaan dus echt helemaal groen!” klinkt het trots.

Vertrouwen

Na de aanpassing van de wet Bieraccijns uit 1955 door De Nationale Assemblee in november 2021, begon de Surinaamse Brouwerij, onderdeel van de Heineken-maatschappij, direct met de voorbereidingen en aanpassingen om het bier zelf te produceren. De lokaal geproduceerde blikverpakkingen zullen te herkennen zijn aan de tekst ‘Gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij NV, Paramaribo, Suriname’. Benadrukt wordt dat ook bij de lokale productie het vaste receptuur en gebruik van 100 procent natuurlijke ingrediënten en de hoge kwaliteitsstandaarden van Heineken zullen worden gehanteerd.

Dat na haast 67 jaar wordt besloten eigen Heineken te produceren laat volgens de brouwerij zien dat ze vertrouwen heeft in de toekomst van Suriname en lokale productie en werkgelegenheid stimuleert. “Lokale productie biedt ook exportmogelijkheden vanuit Suriname naar omliggende landen en doordat wij lokaal produceren kunnen wij als tegemoetkoming naar de samenleving ook de prijzen van Heineken met ruim 5 procent verlagen”, aldus Ottervanger.

De brouwerij neemt donderdag haar nieuwe hoofdkantoor in gebruik. Het pand staat pal naast de brouwerij. “Ook dit is een grote mijlpaal voor de Surinaamse Brouwerij”, zegt Ottervanger. “Het is voor ons van groot belang dat alle afdelingen vlak bij elkaar zitten in een prettige werkomgeving, zodat wij onze klanten en consumenten optimaal kunnen bedienen.” De directeur benadrukt ten overvloede dat zowel het lokaal produceren van Heineken als de opening van het nieuwe hoofdkantoor laten zien “dat wij heel veel vertrouwen hebben in de toekomst van de Surinaamse Brouwerij en Suriname!”

| de ware tijd | Door: Redactie