• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Britse premier Johnson vindt Covid-19 belangrijker dan EK-voetbal

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Met de slotfase van het Europees Kampioenschap Voetbal gepland in Londen, meldde de lokale krant The Times vrijdag 18 juni, dat premier Boris Johnson zou hebben overwogen om ongeveer 2.500 UEFA- en FIFA-functionarissen, sponsors en omroepen vrij te stellen van quarantainemaatregelen in Groot-Brittannië vanwege de coronavirusprotocollen.

Dit zou hen vrijmaken om trainingen en wedstrijden bij te wonen, Britse ministers te ontmoeten en vrij te bewegen.

Sommigen vrezen echter, dat dit tot onvrede zou leiden bij Britten wier mogelijkheid om op vakantie te gaan is beperkt door regels die een strikte periode van zelfisolatie of quarantaine opleggen bij hun terugkeer.

Volgens The Times wil Johnson de functionarissen graag binnenlaten, omdat hij het als een ideaal moment ziet om samen met de Republiek Ierland te lobbyen voor een gezamenlijk bod op het WK 2030.

Vrijdag sloeg hij echter een voorzichtiger toon aan.

‘We zullen doen wat we moeten doen om het land te beschermen tegen Covid. Dat zal natuurlijk onze prioriteit zijn. We zullen met de UEFA praten over wat ze willen en kijken of we verstandige aanpassingen kunnen doen, maar de prioriteit moet de volksgezondheid zijn.’

Professor John Edmunds, een lid van SAGE, het wetenschappelijke adviesorgaan van de regering, vertelde Times Radio echter dat het toelaten van de functionarissen geen bedreiging zou vormen.

Hij zei dat de Indiase Delta-variant nauwelijks vat had gekregen op het vasteland van Europa en dat hun besmettingspercentages ‘veel, veel lager waren dan hier’. ‘Ik denk niet dat dit echt het grootste probleem voor ons zal zijn. Ik denk niet dat het de loop van de epidemie in het VK zal veranderen.’

Verschillende rapporten zeiden dat de ministers nerveus waren dat als de regels niet werden versoepeld, de UEFA de halve finales en finale zou kunnen verplaatsen naar Boedapest, waar vanaf volgende week gelden geen grensbeperkingen meer voor reizen binnen de Schengen-zone.

Hongarije is ook bereid om de wedstrijden met volle stadions te organiseren, terwijl Wembley maar halfvol zal zijn.

De UEFA zei vrijdag in een verklaring: ‘Er is altijd een noodplan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de laatste week in Londen zal worden gehouden. ‘

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie