• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

In brief Bouterse staat geen 'vervroegde verkiezing'

| starnieuws | Door: Redactie

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft besloten de brief die partijvoorzitter Desi Bouterse heeft geschreven aan president Chan Santokhi te publiceren. Het schrijven waarin Bouterse voor een nationale dialoog pleit, is sinds 7 maart verstuurd. Na twee maanden is er nog geen officieel antwoord gekomen, maar de president heeft wel publiekelijk gereageerd. NDP-woordvoerder Ricardo Panka benadrukt tegenover Starnieuws dat nergens in de brief is aangekaart dat de uitkomst van de dialoog moet zijn 'vervroegde verkiezingen'.

President Santokhi heeft via diverse media verklaard dat hij bereid is tot dialoog maar dat hij niet gaat praten over vervroegde verkiezingen. Dat zou gevraagd zijn door Bouterse. De president heeft te kennen gegeven dat hij niet onderhandeld met de NDP over vervroegde verkiezingen. Hij merkte op dat de NDP een dialoog wil, maar dat de uitkomst ervan al is bepaald.

Panka merkt op dat door de brief te publiceren, de samenleving zelf kan beoordelen wat erin staat. Bouterse gaat in het schrijven in op de situatie in het land. Tijdens de verkiezingscampagne is beloofd dat niet in zee gegaan zou worden met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Intussen zijn er strenge maatregelen genomen om het IMF-programma uit te voeren en is het regeringshandelen afhankelijk gemaakt van de zienswijze van het IMF. De samenleving gaat gebukt onder de gevolgen van de maatregelen.

U kunt de brief van de NDP hier downloaden.

| starnieuws | Door: Redactie