• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Breaking: Etnel trekt zich terug uit coalitie, zal oppositie voeren tegen VHP

| suriname herald | Door: Redactie

Assembleelid Patricia Etnel van de NPS-fractie trekt zich terug uit de coalitie. Dat maakt zij duidelijk in een interview met Suriname Herald. "Ik ga oppositie voeren tegen de VHP. Ik ben geen deel meer van de coalitie."

Zij geeft aan dat de aanval tegen haar vrijdag in een app-groep is begonnen. De volgende dag zijn er mensen voor haar huis geweest om haar uit te schelden. 

Etnel zegt verder dat er daarna een scenario is opgezet tegen haar zoon dat hij een koe zou hebben gestolen. Ze zegt dat het beest om de bocht bij haar woonhuis wordt gezet om te grazen. Etnel zegt dat er geen aangifte zou zijn gedaan.

"Niemand weet wat er is gebeurd. De VHP denkt mij te kleineren. Dan ga ik weg. De aanval tegen mijn zoon is opgezet door de VHP. Ik ben klaar. Als je aan me kind komt dan ga je te ver." Ze zegt verder dat haar zoon niet op het terrein was. Hij is hardhandig meegenomen, zegt ze.

Etnel heeft zondag haar grieven kenbaar gemaakt aan NPS-voorzitter Gregory Rusland. "Niemand gaat me breken. Niemand komt aan mijn kinderen. De VHP vindt het niet prettig dat ik mijn mond opentrek. Ik blijf in de NPS-fractie, maar ben geen deelgenoot meer van het groter geheel", aldus Etnel.

Mahinder Jogi van de VHP zei eerder aan Suriname Herald dat er geen spanningen zijn in de coalitie. "Elk lid moet weten dat zij verantwoordelijk zijn voor wat zij zeggen en moeten de consequenties aanvaarden."

| suriname herald | Door: Redactie