• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Braziliaanse drugsbanden leiden naar vijf Surinaamse politici

| starnieuws | Door: Redactie

Een piloot die is gearresteerd in Goiânia in de Braziliaanse deelstaat Goiás, zou herhaaldelijk telefonische contact hebben gehad met vijf personen in Suriname die worden verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel. Het gaat volgens de krant O'Globo om Surinaamse politici.

De 63-jarige piloot werd gearresteerd op verdenking van het werken in de internationale drugshandel in Goiânia, de centraal-westelijke deelstaat Goiás. Volgens de Braziliaanse militaire politie is hij door de federale politie geïdentificeerd als lid van een criminele organisatie die bestaat uit zakenlieden uit Goiás, Pará, Maranhão en politici uit Suriname die in slechts vier maanden tijd zo'n half miljoen Amerikaanse dollar zouden hebben afgedragen.

De namen van de zakenlieden en politici die ervan worden verdacht deel uit te maken van de criminele organisatie zijn niet vrijgegeven.

De piloot is zondagavond aangehouden nadat informatie was uitgewisseld tussen politieagenten van het Braziliaanse 41e Marechausseebataljon en rechercheurs van de federale politie.

De Marechaussee verklaarde dat de man die federale politie identificeert als lid van een criminele organisatie, is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf in een gesloten regime. De Marechaussee maakte ook bekend dat uit onderzoek van federale politie bleek dat een van de vliegtuigen van de piloot in november 1999 in het binnenland van Maranhão in beslag werd genomen met 141 kg cocaïne.

Op dat moment zou het vliegtuig zijn getankt op een boerderij van een man uit Goiás die ervan wordt verdacht banden te hebben met drugshandel.

De piloot is overgebracht naar het gevangeniscomplex van Aparecida de Goiânia en is ter beschikking van de justitie van Pará.

| starnieuws | Door: Redactie