• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bouterse: Regering in full flesh oorlog met volk en NDP

| starnieuws | Door: Redactie

NDP-voorzitter Desi Bouterse is bijzonder tevreden met de grote opkomst op de kadermeeting die in enkele dagen is georganiseerd. (Foto: René Gompers)

NDP-voorzitter Desi Bouterse vindt dat de regering full flesh oorlog voert tegen het volk en tegen de NDP. Dit heeft hij aangevoerd  op een zeer druk bezochte kadermeeting van de partij zaterdagavond in Ocer. Bouterse merkt op dat hij

als militair geen oorlog zal zoeken, maar de regering zal geen oorlog met hem kunnen voeren. De partijvoorzitter riep zijn achterban op om niet naar eigen inzichten emotioneel te handelen. Zaken moeten met verstand worden aangepakt. "Ook oorlog voeren doe je met verstand".

Bouterse vraagt zich af hoe het zal aflopen met Suriname. "De situatie maakt je depressief". Als er geen verandering komt, wat zal er dan gebeuren met de kinderen en kleinkinderen. Hij merkt op dat er in een korte tijd zoveel schandalen zijn. Mensen kunnen hun hoofd niet meer boven water houden. Mensen worden geïntimideerd. Op die manier kan het volk niet geleid worden. De situatie is erger dan men denkt, volgens Bouterse. Hij noemt de vele moorden en de dagelijkse berovingen. Er is verteld over geweldige veiligheidsplannen. Veiligheidsmannen schieten op veiligheidsmannen. Malaria steekt weer de kop op in het binnenland. Hetzelfde geldt ook voor lepra. Op alle fronten is er volgens Bouterse gevaar.

Volgens Bouterse is er sprake van klasse justitie. Mensen die strafbare handelingen hebben gepleegd, gaan vrijuit omdat in de top "a tori e kiri". Of iemand pakt het vliegtuig en is weg. De NDP-topman stelt dat een onvoorstelbaar wanbeleid wordt gevoerd door de regering. Hij maakt zich zorgen over de grondroof die plaatsvindt en de rattenplaag in Nickerie. "Regering laat het duidelijk zijn. Wij van de NDP zeggen dat u 25 mei de verkiezingen moet houden!" benadrukt Bouterse. Hij maakt hem niet uit of de regering dit voor elkaar krijgt met goochelen en toveren, maar de verkiezingen moeten worden gehouden.

Bouterse herhaalt dat hij zich niet druk maakt om het 8 december strafproces. Hij breekt zijn hoofd over de precaire situatie in het land. Hij roept zijn achterban op om elkaar als kameraden te vinden en te ondersteunen. De verkiezingsorganisatie van de NDP zal op 23 februari worden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van het Centraal Politiek Orgaan. Vanaf dan zal de verkiezingsmotor worden opgestart.

| starnieuws | Door: Redactie