• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bouterse en bestuur bij NDP blijven 8 jaar lang zitten

| dagblad suriname | Door: Redactie

Leden krijgen geen kans voor vernieuwing en leiding consolideert macht 

Het in 2019 gekozen hoofdbestuur en andere gekozen interne structuren van de Nationale Democratische Partij zullen ongewijzigd blijven. Het besluit. dat vraagtekens plaatst bij het democratisch gehalte van de partij, werd genomen tijdens een  vergadering van het Centraal Politiek Orgaan (CPO) gehouden onder leiding van voorzitter Desi Bouterse. 

In deze vergadering zijn de organen en instituten van de NDP vertegenwoordigd. Het CPO heeft de bevoegdheid om besluiten van algemene politieke aard te nemen. De aanwezigen hebben zich verder uitgesproken over interne partij politieke zaken en aangenomen is, dat de interne verkiezingen worden

uitgesteld tot ultimo twee jaren na de landelijke verkiezingen van 2025, stelt de partij in een persbericht. 

Verkiezingsprogramma 

Opmerkelijk is dat er al geruime tijd een traject voor verjonging en vernieuwing gestart is binnen de paarse partij. De naam van Ashwin Adhin werd genoemd als mogelijke nieuwe voorzitter. Die mogelijkheid lijkt voorlopig dus van de baan.

Overigens is Bouterse zelf verwikkeld in de hoger beroepszaak van de 8 decembermoorden. De zaak dient komende week weer.

De NDP stelt: “De organen en instituten hebben tijdens deze vergadering het aangepaste partij politiek programma aangenomen. Voorafgaand aan de goedkeuring, zijn de afgelopen maanden diverse hearings in het hoofdkwartier gehouden door het Wetenschappelijk Bureau. Uit dit programma zal het verkiezingsprogramma en het regeerprogramma voortvloeien. Aan de vergadering is de uitspraak van het Constitutioneel Hof voorgelegd over de kiesregeling en is er gediscussieerd over het standpunt van de partij en de te nemen vervolgstappen. Bij de eerstvolgende CPO-vergadering, welke in het eerste kwartaal van 2023 wordt gehouden, zal de partij zich uitspreken over het traject naar de verkiezingen toe, alsook het instellen van de partij verkiezing structuren.”

| dagblad suriname | Door: Redactie