• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Boothouders Meerzorg-Paramaribo weer in actie

| de ware tijd | Door: Redactie

Boothouders Meerzorg-Paramaribo weer in actie

09/05/2022 10:38 - Gilliamo Orban

Boten die de route Paramaribo-Meerzorg bevaren. Foto: dWT Archief  

MEERZORG - “Het leek op een streetparty op het oude veerplein van Meerzorg. Het was een drukte van mensen.” Zo reageert passagier Peggy op de onaangekondigde actie van de boothouders die de vaarroute Meerzorg-Paramaribo onderhouden. Zij gingen maandagmorgen in actie vanwege onder andere de stijgende brandstofprijzen, waardoor hun onderneming niet meer rendabel is.

 "Sommige boothouders zijn reeds failliet. We kunnen echt niet met de verslechterde economische situatie en we hebben de indruk dat de overheid ons vergeten is", zegt Moedjono Tirtotaroeno, secretaris van de Vereniging van Boothouders in het District Commewijne (VBDC), tegen de Ware Tijd.

Hij heeft kritiek op het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), omdat het de afspraken niet nakomt die al geruime tijd zijn gemaakt met de boothoudersvereniging. Die eist dat er nieuwe tarieven moeten komen die veel hoger dienen zijn dan het huidige tarief van SRD 5.

"Prijzen van brandstof, smeerolie en producten zijn zoveel keren omhoog gegaan, waardoor SRD 5 reeds is achterhaald", zegt  Tirtotaroeno. "We moeten eigenlijk een tarief van 50 SRD per persoon, maar dat gaat wel killing zijn voor passagiers. De overheid moet compenseren." Daarnaast zitten volgens de secretaris sommige boothouders met een vergunningsprobleem, maar de overheid laat op zich wachten. Extra pendelbussen

Districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne meldt dat hij directeur Fariyal Renfurm van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft gevraagd om extra pendelbussen in te zetten voor de passagiers. Eveneens ziet hij graag dat er ook NVB-boten op het traject Meerzorg-Paramaribo worden ingezet. Dat verzoek heeft hij al geruime tijd geleden gedaan. "Ik zal het NVB weer vragen om deze zaak spoedig in orde te maken", zegt Radjab.

Passagiers Peggy heeft gemerkt dat er extra pendelbussen zijn ingezet. Ook particuliere bussen hebben de dienst verleend tegen een tarief van SRD 10, dat is het dubbele van de pendelbussen. "Als deze bussen niet hadden gereden, zou de drukte er nog steeds zijn", stelt zij.

  Tweet  Gerelateerde artikelenBoothouders route Paramaribo-Meerzorg in actie Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie