• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bondscoach U15 bedankt om salariskwestie

| de ware tijd | Door: Redactie

door Stan Herewood

PARAMARIBO — Met nog amper twee maanden voor de boeg voor het  U15 Concacaf-toernooi op Curaçao zijn de besprekingen over de hoogte van het salaris van bondscoach Silvion Sedney en de Surinaamse Voetbalbond (SVB) vastgelopen. Omdat beide vasthouden aan hun standpunt heeft de bondscoach besloten te stoppen.

Zijn assistent Orfeo Brondenstein neemt onder voorwaarden de voorbereiding van de selectie over. Het toernooi, waaraan zestien landen meedoen, begint op 6 augustus.

“Ik begon enthousiast, maakte een plan en hield mij direct bezig met scouting en de omgeving van de jongens. Omdat ik mijn hart op de juiste plaats heb”

Eerst sport, dan geld

De

technische staf onder leiding van Sedney begon ruim twee weken geleden aan de voorbereiding, zonder dat over loon was gesproken. Op de vraag van de Ware Tijd waarom niet zegt de coach dat hij het in de eerste plaats een eer vindt te zijn gevraagd de selectie voor te bereiden en hij niet de voorkeur heeft gegeven aan de salariskwestie. “Ik begon enthousiast, maakte een plan en hield mij direct bezig met scouting en de omgeving van de jongens. Omdat ik mijn hart op de juiste plaats heb voor de sport en gezien de korte voorbereidingstijd heb ik voor deze werkwijze gekozen.”  

Hij wil hij niet publiekelijk praten over het vastlopen van de salarisgesprekken. Dat onderwerp wordt vergelijkenderwijs in verband gebracht met salarissen vanaf de seniorenselectie tot de laagste klasse. Om uit de impasse te geraken zou volgens een zegsman de bond hebben voorgesteld om de U15-trainer te salariëren conform het loon dat wordt toegekend aan een ervaren coach bij de U20-selectie. 

Verworpen

Die gehoopte doorbraak is verworpen, vandaar dat er een patstelling ontstond als gevolg van een valutacomponent. Zowel Sedney als de SVB houdt vast aan zijn standpunt, waardoor de coach besloot niet verder te gaan met de selectie.

Brondenstein heeft jarenlang voor Transvaal gespeeld. Door een zware blessure verliep zijn verdere carrière niet voorspoedig. Hij is eerder assistent-bondscoach geweest bij de Surinaamse Zaalvoetbalbond.

| de ware tijd | Door: Redactie