• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Boldewijn: ‘Brunswijk heeft gelijk over uitspraken Santokhi'

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

Boldewijn: ‘Brunswijk heeft gelijk over uitspraken Santokhi'

16/09/2021 14:23 - Euritha Tjan A Way

Vicepresident Ronnie Brunswijk (l) en president Chandrikapersad Santokhi na hun beëdiging op 16 juli 2020. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bestuurskundige August Boldewijn vindt dat vicepresident Ronnie Brunswijk gelijk heeft als hij concludeert dat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zijn partij Abop als een sta-in-de-weg ziet. Brunswijk zei woensdag via de media dat hij de uitspraken van Santokhi in Nederland niet kan waarderen.

Santokhi zei in Den Haag op wat later een partijbijeenkomst bleek te zijn, dat mensen niet snappen waarom hij om 28 zetels vroeg voor de verkiezingen van 2020. "Nu begrijpen ze het wel waarom. We gaan u vragen geef ons 28 en meer. Als u van het land een prachtig welvarend land wil maken."

Ook als gekeken wordt naar de uitspraak van Santokhi dat er mogelijk eerder verkiezingen komen kunnen mensen concluderen dat er problemen zijn tussen de VHP en de Abop. Santokhi heeft tijdens de regeringspersconferentie maandag gemeld dat hij daarmee alleen maar bedoelde dat de VHP altijd klaar moet zijn voor verkiezingen. Brunswijk liet in de media ook doorschemeren dat hij vindt dat de NPS en PL niet genoeg betrokken worden bij het beleid dat uitgevoerd wordt waardoor ze soms niet op de hoogte zijn van genomen besluiten over het beleid.

Boldewijn legt uit dat hij het geen goed idee vindt dat een partij de absolute meerderheid heeft in Suriname. "Omdat we geen ideologische partijen hebben in dit land. Alles wat partijen doen is pragmatisch, dus vandaag werken ze mee met de ene en morgen met de andere. Als je nu een absolute meerderheid hebt, komt er ook absolute macht, want parlementariërs in Suriname zitten er niet met hun kennis en geweten. Heel vaak zitten ze er om de partijleider te volgen, zoals dat ook gebeurde bij de NDP."

  Tweet  Gerelateerde artikelenKhadir: ‘Het is jammer dat het nu over racisme gaat’Santokhi coördineert afspraken met Nederland zelfCOMMENTAAR: Afkeurenswaardig gedragBeschrijving Anton de Kom-lezing en het gevoel dat ik eraan heb overgehoudenSantokhi: 'Laat je niet afleiden door negativiteit' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie