• donderdag 04 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Boek over de kracht van invloed overhandigd aan assembleevoorzitter

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

“Het is hoog tijd om actie te ondernemen en niet te wachten totdat problemen zich voordoen.” Dit is de zienswijze van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee en apostel Steven Reyme, die ook voorzitter is van de politieke partij Alternatief 2020 (A20). De parlementsvoorzitter heeft vandaag een boek overhandigd gekregen, dat geschreven is door Reyme, met als titel ‘The power of influence’ ofwel de kracht van invloed.

Volgens Reyme beseffen mensen vaak genoeg niet hoe groot de invloed van iemand kan zijn op anderen en of situaties. Zowel Bee als Reyme, beide afkomstig uit de volksbuurt Abrabroki, vinden het belangrijk om de gemeenschap te beïnvloeden in positieve zin. En om deze beïnvloeding tot stand te brengen “moeten wij in staat zijn om alles te tillen boven partijpolitiek,” benadrukten ze.

Er is kort gesproken over wat zich afspeelt binnen de samenleving, zoals onder andere de problemen in relationele sfeer waarbij er dan sprake is van moord en in sommige gevallen ook zelfmoord. Het komt vaak voor dat vrouwen het slachtoffer zijn. Daarom is het volgens Reyme belangrijk om meer aandacht te schenken aan de mannen.

Bee zegt in Reyme een partner gevonden te hebben en zal ook andere actoren betrekken, dwars door partijpolitiek heen, om een bijdrage te leveren aan deze maatschappelijke issues. Hij is van plan om op kort termijn met volksvertegenwoordigers te praten en met voorstellen te komen voor de maatschappelijke problemen.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie