• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BINNEN ZES MAANDEN DRINKWATER VOOR HEEL COMMEWIJNE

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Op zaterdag 6 maart 2021 is het startsein gegeven voor de bouw van een platform van een nieuw drinkwaterinstallatie en aanleg van bijbehorende distributieleiding in het oostelijk district Commewijne te plantage La Liberte.

De bewoners van Commewijne die decennialang verstoken zijn van schoon, gezond en veilig drinkwater zullen voor eind van het jaar al aangesloten zijn op het waternetwerk van de NV Surinaamse Waterleiding Maatschappij (NV SWM). In totaal zal er 125 kilometer aan buizen worden aangelegd.

Het waterproject wordt gefinancierd uit besparingen van de regering en verkregen middelen van bevriende naties. In totaal gaat ruim 70 miljoen SRD gemoeid met dit megaproject.

Er komt een waterzuiveringsinstallatie en -distributiecentrum met een productiecapaciteit van 500 kubieke meter per uur. De SWM werkt samen met de Watergroep uit België om dit project binnen zes maanden op te leveren. Het oppervlaktewater zal worden gepompt uit de Surinamerivier en gezuiverd tot gezond en veilig drinkwater. Het waterproject in Commewijne is één van de 25 projecten die door de regering Santokhi-Brunswijk voor dit jaar zijn geselecteerd om uitgevoerd te worden. “Het is geen IMF-geld, geen LAZARD-geld, geen fresh capital, maar onze eigen besparing en een deel afhankelijk van bevriende naties”, zegt Chandrikapersad Santokhi, president van de Republiek Suriname.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie