• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bigi Boy komt op 26 februari uit tegen Pool Tybura

| suriname herald | Door: Redactie

Vijf maanden na zijn laatste gevecht stapt Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik weer in het octagon. De 33-jarige Surinaamse MMA-vechter, die nummer zes staat in de zwaargewichtdivisie, komt op 26 februari in UFC-verband uit tegen de nummer negen gerangschikte Pool, Marcin Tybura.

De partij vindt plaats tijdens UFC Fightnight 202 in Las Vegas. Bigi Boy, die tot voor kort nog van een vakantie in Suriname genoot, is vorige week vertrokken naar de Verenigde Staten van Amerika waar hij zich zal voorbereiden op het gevecht.

Het wordt voor Rozenstruik (12-3 winst/verliesstaat) kans op eerherstel. Op 25 september vorig jaar leed hij namelijk een pijnlijke nederlaag tegen Curtys Blaydes. De Surinamer kwam in dat gevecht niet echt aan de bak en verloor na drie ronden op punten van de Amerikaan.

Het was de derde nederlaag van Rozenstruik in zijn laatste zes UFC-gevechten. Hij versloeg in die periode de Nederlander Alistair Overeem en de Brazilianen Junior Dos Santos en Augusto Sakai, maar moest zijn meerdere erkennen in de Fransmannen Francis Ngannou en Cyril Gane, terwijl vijf maanden geleden Blaydes te sterk bleek.

Twee van de drie tegenstanders waar Bigi Boy van verloor kunnen echter gerekend worden tot de besten in de zwaargewichtdivisie: Ngannou en Gane zijn in die divisie respectievelijk titelhouder en interim-titelhouder. De twee komen op 22 januari tegen elkaar uit om uit te maken wie de absolute UFC-heavyweight kampioen is.

Guillano Bruce

| suriname herald | Door: Redactie