• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bigi Boy incasseert tweede nederlaag

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Bigi Boy incasseert tweede nederlaag

28/02/2021 01:15 - Terence Oosterwolde

Jairzinho Rozenstruik heeft zondagochtend geen potten kunnen breken en leed zijn tweede nederlaag. Foto: UFC  

PARAMARIBO - Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik heeft zondag zijn tweede nederlaag geïncasseerd. Tijdens het main event van #UFCVegas20 in Las Vegas verloor hij na vijf ronden op punten van Ciryl 'Bon Gamin' Gane. Alle drie judges wezen de Fransman als winnaar aan: 50-45.

Gane blijft daardoor ongeslagen in de zwaargewichtdivisie van de Ultimate Fighting Championship (UFC); hij won al zijn acht gevechten. In UFC Apex zag Rozenstruik zijn winst-/verliesstaat droppen naar 11-2.

De commentatoren merkten op dat de vechters waarschijnlijk te veel respect voor elkaar hadden. Vaker tijdens de vijf ronden van vijf minuten werd opgemerkt dat Rozenstruik zijn approach moest veranderen. "Anders gaat het hem de overwinning kosten", voorspelden ze.

Ze kregen gelijk. Rozenstruik verloor op alle drie scorecards met 45-50. Hij wekte het gevoel bij de commentatoren dat hij te vaak loerde op de counter of die ene stoot, zoals het geval is geweest tegen Alistair Overeem.

In de derde ronde moest referee Herb Dean de zwaargewichten nog aanmanen om meer actie aan de dag te leggen. "Let's fight gentlemen", zei hij. Bij de start van de vierde ronde gaf Dean Gane nog een "hard warning" vanwege zijn uitgestrekte vingers bij een stoot. Maar toen stond hij al comfortabel voor.

Na drie ronden was het verschil in strikes enorm: 54 voor de Fransman en slechts negentien voor Rozenstruik. "He is controlling the fight in an intelligent manner. He is putting on a clinic", werd winnaar Gane geprezen. De Fransman begon het gevecht als nummer zeven gerangschikt, terwijl Rozenstruik vierde was.

  Tweet  Gerelateerde artikelenStreep door Verhoeven vs SaddikBadr Hari verliest door tko bij rentreeCOMMENTAAR: ProfessionaliteitBigi Boy haalt uit naar sportjournalistenverenigingINGEZONDEN: Minachting nationale (sport)pers door Team Bigi Boy Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie