• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bewoners Akoemoeweg zijn wachten op OW zat

| de ware tijd | Door: Redactie

door Valerie Fris

PARAMARIBO —  “We kampen al jaren met het probleem dat het ministerie van Openbare Werken (OW) onze straat niet op tijd komt egaliseren. Daardoor ontstaan er grote kuilen waarin het water blijft zitten. Het gevolg daarvan is dat sommige delen van de weg onbegaanbaar worden en auto’s vast komen te zitten”, aldus de teleurgestelde bewoner Charona Liauw van de Akoemoeweg, omgeving Ringweg-Noord.

Dit verhaal zal vele Surinamers niet onbekend klinken in de oren. Minister Riad Nurmohamed heeft vaker laten doorschemeren dat er weinig financiële middelen zijn om de infrastructuur in het land  aan te pakken. Als De Ware Tijd

de minister hiermee confronteert, zegt hij dat deze zaken zijn aandacht hebben en er dus mee bezig is.

“Als antwoord op onze brief kregen wij te horen dat er geen zand is”

Ongeveer twee maanden geleden hebben de buurtbewoners een brief verzonden en deden een beroep op OW om opvulzand te plaatsen en de weg te egaliseren. De straat is nu lager dan de bermen en het water kan bij hevige regenval dan niet wegstromen. “Als antwoord op onze brief kregen wij te horen dat er geen zand is. We hebben als buren daarna geld opgehaald om de straat zelf te doen. De afgelopen week hebben wij het zand laten dumpen en een tractor gehuurd.”

Liauw zegt dat er een beroep op OW wordt gedaan om de buurt verder te helpen om de goten op te halen, “zodat wij langer kunnen genieten van hetgeen we nu zelf hebben gedaan. Gebeurt dat niet dan ben ik bang dat wij over een maand met hetzelfde probleem zitten”, aldus de buurtbewoonster.

Nurmohamed stelt de gemeenschap gerust. Hij zegt dat er net contracten zijn gesloten om te werken aan een betere infrastructuur. “Momenteel zijn wij bezig met de districten Commewijne, Para, Brokopondo, Paramaribo, Wanica en Saramacca. Van Nickerie loopt al langer. We hebben een stagnatie gehad in Paramaribo en Brokopondo. Dus ik vraag een beetje geduld van de gemeenschap, maar er wordt aan gewerkt”, garandeert de minister.

| de ware tijd | Door: Redactie