• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bevat het Covid-vaccin een magnetisch veld?

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Verschillende mensen melden op social media, dat er na de covid-vaccinatie metalen voorwerpen op de plek van de injectie blijven hangen, zoals sleutels, muntstukken of een nagelschaar. Daaruit concluderen ze, dat de arm magnetisch wordt na vaccinatie. Volgens experts is dit medisch in relatie met vaccinatie niet te verklaren. De huid kan wel wellicht wat plakkerig of zweterig zijn na de plek, bijvoorbeeld door de pleister die erna erop wordt geplakt.

Een Nederlandse viroloog geeft aan, dat de vaccins alleen puur biologische moleculen bevatten. Er zit volgens hem geen metaal of ijzer in. “Dit heeft totaal niets met magnetisme te maken.” 

Enkele Surinamers die reeds gevaccineerd zijn of iemand kennen die gevaccineerd is vertellen in een gesprek met Dagblad Suriname wat hun ervaring is. “Ik ben inmiddels volledig gevaccineerd en er is niks aan de hand, geen magneet of iets dergelijks. Geloof niet alles wat er op social media wordt gedeeld.”

“Mijn man is gevaccineerd, hij is gezond en wel. In de avonduren had hij een lichte koorts, twee maal paracetamol ingenomen en weg was de koorts. Niets plakt daar, niet eens een 10 cent, ik was de eerste die het probeerde. Ik heb het ook geprobeerd bij een volledig gevaccineerde en niets plakt.”

“Ik ben zelf gevaccineerd en toen ik naar huis ging heb ik het geprobeerd met een munt en ja het plakte wel, we zijn met zes  mensen in huis en iedereen is op dezelfde dag gevaccineerd. Bij een ieder ging het plakken, maar het was alleen voor één dag, de volgende dag plakte het niet meer.”

“We hebben voor de fun op 36 mensen van het bedrijf die gevaccineerd zijn, geprobeerd om een munt te laten plakken en op niemand plakte het. Natuurlijk als je je arm op een bepaalde manier gaat houden, zal het object blijven rusten. Zet je armen langs je zij als je dat wilt uitproberen. Tot nu toe ken ik niemand waarop een object is blijven plakken.”

SK

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie