• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bestuursdienst mogelijk volgende week lamgelegd

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Bestuursdienst mogelijk volgende week lamgelegd

06/05/2021 05:54 - Gilliamo Orban

Vicepresident Ronnie Brunswijk (tweede vanuit rechts) had woensdag een ontmoeting met Hudolgo Palmtak (secretaris), Glenn Swamipersad (voorzitter) en Johannes Afiankoi (penningmeester) van de Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Foto: ROS  

PARAMARIBO - Bestuursambtenaren zullen waarschijnlijk volgende week het werk lamleggen. Ze zijn zeer ontevreden dat hun nieuwe loonreeks nog niet wordt uitgevoerd. De verwachte salarisverhoging is daardoor uitgebleven. Ze hebben hun hoop gevestigd op de meeting die de bond maandag heeft met vicepresident Ronnie Brunswijk.

"Het gaat niet om heel veel geld, maar om enkele honderden SRD's. Vooral in deze harde tijd hebben mensen het geld nodig", zegt Glenn Swamipersad, voorzitter van de Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABP ROS), tegen de Ware Tijd. Er is hiervoor een missive opgesteld, maar het proces moet worden afgerond. Door publicatie hiervan, heeft de missive rechtskracht.

Het bondsbestuur heeft woensdagmorgen gesproken met vicepresident, nadat die te horen kreeg dat bestuursambtenaren misnoegd zijn. Het water komt hen aan de lippen. Dat is bij het gesprek beaamd door Swamipersad. Tijdens een vergadering enkele uren daarna met shopstewards in het KOB-gebouw waren de medewerkers fel in het uiten van hun gevoelens. Als ze hun zin hadden gekregen waren ze direct in actie gegaan.

Los van de nieuwe loonreeks zijn er andere issues die ervoor hebben gezorgd dat de maat vol is voor de bestuursambtenaren. Sommigen van hen hebben geen uniform, weer anderen hebben geen overuren uitbetaald gekregen. Volgens het directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vicepresident beloofde Brunswijk de vraagstukken van de bestuursambtenaren maandag te bespreken met de regeertop.

  Tweet  Gerelateerde artikelenPersoneelsbond Belastingen optimistisch na ontmoeting vicepresidentBond Belastingdienst neemt 'Covid-pauze''Geen waardering zonder prestatie''We laten ons niet intimideren'Belastingmedewerkers krijgen toelage als 'compensatie' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie