• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BESTAND SOCIALE ZAKEN FLINK AANGEZWOLLEN VANWEGE WANBELEID

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Op het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) staan er momenteel meer dan 123.000 mensen geregistreerd als sociaal behoeftig.

Tot zover hebben 48.000 mensen zich aangemeld voor verlenging van hun registratie. Dit proces zal ervoor zorgen dat het bestand opgeschoond wordt. Minister Uraiqit Ramsaran doet een oproep op mensen op hun zaken in orde te maken, maar verwacht ook dat er veel uitvallers zullen zijn. Niet iedereen in het bestand is daadwerkelijk sociaal behoeftig.

Tijdens de verlening van de registratie zal er streng nagegaan worden of de mensen inderdaad sociaal behoeftig zijn, en daardoor ondersteund dienen te worden.

Wanbeleid zou ervoor hebben gezorgd dat het bestand vervuild is geraakt, met als gevolg dat de uitgaven van de staat enorm zijn gestegen.

“Het neemt niet weg dat we hun de kans nog steeds geven om door de screening heen te gaan. Dus de mensen kunnen nog steeds langs komen daarvoor, en aan de hand daarvan, wat een ongoing proces is, gaan we na wat de uitslagen zijn”, zegt de minister.

Intussen is besloten om de zorgverzekering van de mensen automatisch te verlengen tot en met 31 maart. De komende tijd zal de controle opgevoerd worden om na te gaan als de mensen die hiervoor in aanmerking zijn gekomen inderdaad voldoen aan de gestelde eisen voor sociale bijstand.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie