• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BESMETTINGSGRAAD SURINAME GEDAALD NAAR 0.53

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Infectioloog Radjesh Orie(rechts boven)

Het gezondheidsgevaar van de coronacrisis is de afgelopen dagen flink afgenomen. Zo is het basaal reproductiegetal (R) gedaald naar 0.53 gevallen.

Dit betekent dat 10 geïnfecteerde personen samen voor 5,3 nieuwe gevallen kunnen zorgen. Dit is een vrij goed cijfer. Het streven is om ‘R’ zo ver mogelijk onder 1 te houden en het aantal nieuwe besmettingen lager dan 10. Dit is de laatste dagen goed gelukt.

Zaterdag zijn er slechts 2 nieuwe besmettingen geregistreerd. De dag daarvoor waren het nog 16. Donderdag waren het 6 nieuwe gevallen.

“We zijn al een paar dagen, kan je zeggen, onder de 10, soms ietsje hoger. Maar het gaat de goede kant op”, zegt infectioloog Radjesh Orie van het Outbreak Management Team (OMT).

Orie legt een direct verband met de total lockdowns van de laatste twee weekenden en de strenge partiele lockdown door de week. Die zouden zijns inziens ertoe hebben bijgedragen dat er geen transmissie heeft plaatsgevonden tijdens sociale bijeenkomsten.

Covid-19 heeft, sinds de uitbraak in maart 2020, aan 168 mensen het leven gekost in Suriname. De meeste onder hen bevinden zich in de leeftijdsgroep 70-79 jaar. Onder de groep 80-89 is de kans dat die komt te overlijden het grootst. Mannen behoren tot de grootste groep overledenen: 63.9%. Dit is twee keer hoger dan bij vrouwen. Er zijn ook significant meer mannen die besmet raken met Covid-19.

Dit jaar alleen zijn er 43 mensen bezweken aan de gevolgen van Covid-19. Het gaat om 35 in januari en tot zover 8 in februari.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie