• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Besloten groep binnen KPS neemt afscheid van korpschef Prade

| waterkant | Door: Redactie

Korpschef Roberto Prade is maandag ceremonieel bedankt voor zijn bewezen diensten, door een besloten groep binnen het Korps Politie Suriname (KPS). Deze besloten groep werd geleid door de hoofdinspecteurs Sergio Gentle, Raoul Hellings en inspecteur Mielando Atompai. Gentle plaatste beelden hiervan openbaar op zijn Facebookpagina.

Opmerkelijk was dat zowel de plaatsvervangend korpschef, commissaris van politie Henry Seedorf, als het bestaande KPS managementteam schitterden door afwezigheid. Bij navraag wist een officiële bron te vertellen dat de plaatsvervangend KC en het managementteam niet waren uitgenodigd dan wel van deze activiteit op de hoogte waren gesteld.

Het bevoegd gezag heeft het besluit genomen om de politiebaas te ontheffen uit zijn functie. Hij werd op maandag 19 augustus 2019 officieel benoemd tot korpschef door toenmalig president Delano Bouterse. Prade nam voor zijn benoeming een jaar en twee maanden waar in de functie van KC.

Sinds 2020 is er vanuit de politiek vaker geroepen om hem te vervangen. President Chandrikapersad Santokhi kondigde vorig jaar in het parlement aan dat er een reorganisatie bij het Korps Politie Suriname aankomt en dat de totale korpsleiding vervangen wordt.

Het is vooralsnog niet bekend wie de opengevallen functie zal bekleden. Momenteel neemt commissaris van politie Henry Seedorf waar. 

| waterkant | Door: Redactie