• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BEP feliciteert Suriname met voorzitterschap Caricom

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) feliciteert de Surinaamse gemeenschap wederom met het voorzitterschap van de regionale organisatie Caricom welke mag worden ingevuld door de huidige president, Chandrikapersad Santhoki, alsook met het bezoek van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (VN), Antonio Guteŕres aan Suriname.

De BEP wenst de president van de republiek Suriname veel succes toe, want hoewel het een eer is, is het geen gemakkelijke taak.

De geopolitieke verhoudingen met koude oorlog elementen, de mondiaal toegenomen georganiseerde misdaad, ook in cyberspace, de financiële crisis met hoge inflatie wereldwijd voor voedsel en transport, de gerede

uitdaging om de digitale wereld waaronder social media in te zetten voor gezonde, kwaliteitsvolle en duurzame vorming en opvoeding van de komende generatie.

De participatieve democratie die Surinaamse binnenlandbewoners reeds eeuwen beoefenen, maar dreigt te vervagen, is een bruikbaar deel van ons cultureel erfgoed dat behouden moet blijven en welke door president Santhoki gebruikt zou moeten worden om succes te hebben.

Net zoals bevorderen van de traditionele kenniswijze van omgaan met de natuur, waardoor de gevolgen van klimaatverandering worden geminimaliseerd en toch duurzame ontwikkeling tot stand wordt gebracht.

Guterres vindt Suriname, mede door onder andere deze aspecten van ons cultureel erfgoed een voorbeeld land, dat het verdient internationale hulp te krijgen om dat zo te houden. Integer leiderschap, in verbondenheid en tolerantie zijn daarbij essentiële voorwaarden. Want onze binnenlandse problemen zijn even erg als die van de regio en de rest van de wereld, die allen dringend om oplossingen vragen op het niveau van de president.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie