• donderdag 25 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bekende van politie aangehouden verdacht van inbraak in woonruimte stiefvader

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

De 28-jarige D.J., een bekende van de politie, is vrijdag 15 januari door agenten van het politiebureau Flora op zijn woonadres te Ephraimzegen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in de woonruimte van zijn stiefvader, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdagavond 21 januari.

De stiefvader van D.J. had op maandag 4 januari aangifte van inbraak in zijn woonruimte gedaan, waarbij werden gestolen zijn fiets, een mobiele telefoon, pesticiden, een rugspuit en gereedschappen.

Volgens verklaring van de stiefvader moest hij aan de Bomaweg medicijnen brengen voor zijn vrouw, moeder van D.J. Hij liet zondag 3 januari zijn woonruimte in goede staat en goed afgesloten achter.

De man keerde op 4 januari terug naar zijn woonruimte aan de Duisburglaan, waar hij als wachter van het complex werkzaam is. Bij aankomst zag hij dat het glaswerk van de voordeur kapot was geslagen en dat enkele spullen waren verdwenen. 

Opmerkelijk was, aldus de politie, dat de verdachten de voordeur van binnen barricadeerden met een groot houtblok. De verdachten hadden een sportschoen achter gelaten.

De aangever herkende in die schoen de sportschoen van zijn stiefzoon. 

Aangezien D.J. tijdens afwezigheid van zijn stiefvader meerdere keren spullen van hem had weggenomen, vermoedde hij direct dat zijn stiefzoon meer van de diefstal moest afweten.

D.J. werd meermalen op zijn woonadres opgespoord, maar nooit aangetroffen. Agenten gingen 15 januari weer naar het woonadres en troffen toevallig ook de stiefvader daar aan. Deze beval zijn stiefzoon naar buiten te komen en zich over te geven aan de politie. D.J. gaf hieraan geen gevolg, maar hield zich schuil in de vliering van de woning. 

Op een bepaald moment werd de vliering door de politie doorzocht, maar D.J. zag kans zich in een slaapkamer onder een deken te gaan verschuilen. Doordat de deken bewoog, werd hij ontdekt en kon in de boeien worden geslagen.

De verdachte werd aangehouden en ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is D.J. in voorlopige verzekering gesteld.

Datum: | Born: Dagblad Suriname | Door: Redactie