• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bedrijfsleven wordt opgeroepen voor deelname aan Wereld Expo 2020 in Dubai

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in Suriname roept het bedrijfsleven op voor deelname aan de Wereld Expo 2020.

Deze wereldexpositie vindt plaats van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

De expositie heeft als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’ en drie sub thema’s, te weten ‘Opportunity’, ‘Mobility’ en ‘Sustainability’. Suriname neemt deel onder het sub thema ‘Sustainability’.

Minister Albert Ramdin van BIBIS geeft aan dat om duurzame groei en ontwikkeling te creëren het belangrijk is dat er een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken.

Het terrein van de ligt tussen de steden Dubai en Abu Dhabi, en beslaat een oppervlakte van 4,38 km2. Er zijn 192 deelnemende landen met circa 44.000 bedrijven, waarbij ongeveer 25 miljoen bezoekers worden verwacht, inclusief 5,5 miljoen zakenlieden. Dit biedt een uitstekend platform voor Suriname om haar producten en diensten te tonen.

Belangstellenden kunnen contact maken op email: [email protected] of [email protected]

Deze wereldexpositie zou aanvankelijk plaatsvinden van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021, maar werd uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie.

Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden 80% van de kosten die gepaard gaan met de deelname aan het evenement.

Gedurende dit evenement wordt er een dag gewijd aan een deelnemend land. De dag voor Suriname valt op zaterdag 27 november.

In het kader hiervan zal een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een bezoek brengen aan de expo in de periode 27 november tot 3 december.

Bezoekers voor de Dubai Expo dienen volledig te zijn gevaccineerd.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie