• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BBoys Wada en Freedom besteden aandacht aan breakdance

| de ware tijd | Door: Redactie

door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — Zaterdag wordt er na vier jaar weer een BBoy Dance Battle gehouden. De initiatiefnemers zijn BBoy Wada uit Paramaribo en BBoy Freedom uit Nickerie. “Wij hebben besloten een BBoy Battle te organiseren, omdat bijna niemand aandacht geeft aan die zijde van de danswerld in Suriname”, vertelt Wada. Omdat niemand aanstalten maakte iets te organiseren, namen hij en Freedom, na een tijdje goed hierover te hebben gebrainstormd, uiteindelijk het besluit een event te houden.

Elke BBoy en BGirl die interesse heeft, mag meedoen. Zij kunnen zich op de avond zelf aanmelden of daarvoor bij de organisatoren. De battle te Waka Pasi heeft een internationaal tintje, want er hebben zich ook breakdancers uit Frans-Guyana opgegeven. Wada en Freedom vinden het “uniek” dat zij samen met het buurland leven kunnen geven aan hun favoriete dansstijl.

Wat de battle van zaterdag ‘anders’ maakt, is dat er deze keer op latin breakdance muziek zal worden gedanst. “Het wordt een leuk evenement waar je van alles kan verwachten”, belooft Wada. De jury bestaat uit Surinamers die als breakdancers ervaring hebben opgedaan in het buitenland, te weten BBoy Dizzy uit Frans-Guyana, BBoy Dietje uit Nederland en Bosstah uit Suriname. “We hebben gekozen voor heren die in hun carrière een bepaalde impact hebben gemaakt op dansgebied. Zij hebben heel veel weet over breakdance.”

Het breakdansen krijgt in Suriname weinig tot geen aandacht. In 2020 nam Kidcastic daarom het initiatief om elke laatste zaterdag van de maand bij Wakapasi breakdance jams te houden. Liefhebbers van deze stijl kwamen dan bij elkaar om op vriendelijkschappelijke manier tegen elkaar te ‘battlen’. Uit de opkomst kon worden geconcludeerd dat deze maandelijkse jam voorzag in een behoefte.

| de ware tijd | Door: Redactie