• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BBGO: "Zonder prijscontrole heeft koopkrachtversterking geen zin"

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Gepensioneerden, verenigd in de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), zien graag dat de prijzen in de winkels worden aangepast. De koopkrachtversterking van SRD 750 die aan de groep is toegezegd zal geen waarde hebben als de prijzen niet worden beteugeld. Dit stelt de waarnemend voorzitter van de BBGO Roy Sporkslede. "Tevreden zijn we niet. De situatie in het land is erg." Hij neemt waar, omdat voorzitter Renate Wouden uitlandig is.

Hij zegt dat de seniorenburgers slachtoffer zijn van de economische situatie, maar desondanks doen zij wat moet. "Wij accepteren het bedrag. Aan het eind van deze maand zullen wij zien wat het met zich meebrengt." De bond heeft moeite met de steeds stijgende prijzen, omdat seniorenburgers vaak meer nodig hebben. "We zullen ermee leren leven. Beteugel de prijzen dan kunnen wij kopen wat wij willen en wat vaker nodig is." Sporkslede stelt dat bij een goede prijscontrole er geen verhoging hoeft.

"Vóór de verhoging zijn de prijzen aangepast. Nu worden ze dubbel verhoogd. Iedereen wil meer, maar houdt de prijzen in toom. Dan zijn we tevreden." De groep valt ook over de bijbetaling voor medicatie bij het Staatsziekenfonds (SZF). "Wie houdt wie voor de gek, terwijl we hebben gewerkt voor de overheid." De grootste zorg van de bond gaat uit naar de gepensioneerden uit overheidsdienst die op zichzelf wonen.

Naomi Hoever

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie