• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bayern heeft Upamecano voor 42,5 miljoen euro binnen

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Bayern München heeft de strijd om de handtekening van Dayot Upamecano gewonnen. De Duitse grootmacht maakt zondag via de officiële kanalen bekend dat de 22-jarige Franse centrumverdediger in de zomer overkomt van RB Leipzig.

Bayern München betaalt de afkoopclausule van 42,5 miljoen euro die in het nog twee jaar doorlopende contract stond. Upamecano is in Zuid-Duitsland de opvolger van David Alaba. De Oostenrijkse verdediger beschikt over een aflopend contract en zal zijn verbintenis niet verlengen. Het heeft er alle schijn van dat Alaba zijn loopbaan vervolgt bij Real Madrid, al is de deal door geen van de partijen officieel bevestigd. Upamecano heeft ondanks zijn jonge leeftijd veel ervaring in de Bundesliga en stond ook in de belangstelling van andere Europese topclubs.

Zo'n beetje de gehele Engelse top hoopte Upamecano te strikken. De Fransman kiest er echter voor om in Duitsland te blijven voetballen. Namens RB Leipzig speelde de verdediger al 102 wedstrijden in de Bundesliga. Vorig seizoen behaalde hij internationale faam door met de Duitse club de halve finale van de Champions League te bereiken.

De komende maanden is Upamecano met RB Leipzig nog de grootste concurrent van Bayern München als het gaat om de Duitse titel. Der Rekordmeister heeft de beste papieren om landskampioen te worden. In verliespunten staat Bayern München zeven punten voor op RB Leipzig.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie