• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Basketballer Sergio de Randamie nog een jaar in Amsterdam

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

Basketballer Sergio de Randamie nog een jaar in Amsterdam

15/09/2021 10:06 - Terence Oosterwolde

Sergio de Randamie (r) doelt de bal over een verdediger van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Foto: Facebook Apollo Amsterdam  

PARAMARIBO - “Ik heb geen ambitie om elders te gaan. Ik vind het fijn dat ik hier kon blijven en daarnaast aan de volgende stap te werken, namelijk leven na basketballen.” Sergio de Randamie voelt zich happy in de Nederlandse hoofdstad, waar hij als profbasketballer zijn brood verdient bij de eredivisieclub Apollo Amsterdam.

De liefde is wederzijds. Dat kwam in augustus tot uiting toen de hoofdstedelingen bekendmaakten langer met de Surinamer in zee te gaan. "37 jaar oud, maar 'still going strong'", schreef de club bij het bericht dat 'Mongo' zijn contract met nog één seizoen had verlengd. Daarbij werd stilgestaan bij zijn "heroïsche wedstrijd" tegen Almere Sailors.

De Randamie sloot het seizoen af met een career-high 38 punten, elf rebounds, vijf assists en vijf steals. "Zo zie je maar, leeftijd speelt geen rol!" aldus Apollo Amsterdam. Maar De Randamie is ook al bezig met de toekomst, wat helemaal niet verwonderlijk is voor een echtgenoot en vader van twee kinderen.

"Het is heel veel passen en meten", geeft hij toe over het tijd vinden tussen zijn gezin, sport en … koken. Dat in de keuken staan hem menens is, blijkt uit het feit dat hij in de zomer zelfs in een restaurant werkte om de "ins and outs" te leren. "Dus nu ga ik dat proberen te combineren met het spelen. Het is druk maar op één of ander manier werkt het."

*In de krant van woensdag het uitgebreide interview met Sergio de Randamie

  Tweet 

Gerelateerde artikelenGavin Kensmil Cum Laude afgestudeerdGavin Kensmil Team MVP en 'Athlete of the Year'Leter over Dixie State: 'Tevreden dat ze me dezelfde liefde gaven'Geblesseerde Yamill Wip werkt aan herstelLeter leidt Odessa naar zege Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie