• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Barok in Paramaribo

Holland Baroque gaat naar Suriname! Van 4 tot 11 mei 2022 maken we daar muziek met kinderen van de School of Talent (Kathedrale Koorschool) Suriname en studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De solisten van Barok in Paramaribo zijn Arturo den Hartog en Lucretia Starke, beiden student van de opleiding Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium en tevens alumni van de Kathedrale Koorschool Suriname.

In november wordt dit project afgesloten tijdens het feestelijke concert in TivoliVredenburg van Utrecht 900, waar leerlingen van de School of Talent Suriname ook zullen meezingen! Behalve concerten, masterclasses en educatieve activiteiten met en voor schoolkinderen wil Holland Baroque een cadeau meenemen naar Paramaribo. We starten daarom een crowdfund-actie. Het opgehaalde bedrag zal in zijn geheel ten goede komen aan een opknapbeurt voor het repetitielokaal van de School of Talent Suriname.

Dat is nodig omdat het dak lekt, de vloer is beschadigd, het podium in slechte staat verkeert en er nauwelijks verlichting is. Met ons cadeau willen we de koorschool in staat stellen daar verbetering in te brengen. Ook met dit project blikt Holland Baroque vooruit naar wat er wél kan. Het orkest is tijdens de lockdowns van de afgelopen twee jaar uitzonderlijk actief geweest met concerten, livestreams, bijzondere samenwerkingen en educatieprojecten. De kinderen in Suriname hebben door corona de afgelopen periode nauwelijks kunnen zingen. Nu ook zij weer aan het opstarten zijn, willen wij hen een muzikale boost geven.

 

20 May 2022 | snc.com | Door: Redactie