• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AZP waardeert verpleegkundigen

| starnieuws | Door: Redactie

Jane Rodjan-Ravenberg, Sophia Beerstag-Plet, Suzylen Cairo en Nathalie Pocornie, zijn uitgeroepen tot de besten op hun vakgebied in AZP. (Foto collage: René Gompers)

Jane Rodjan-Ravenberg is uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Collega’s  Suzylen Cairo de Verloskundige van het Jaar, Nathalie Pocornie Voedingsassistent van het jaar en Sophia Beerstag-Plet de Ziekenverzorgende van het jaar, Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft de Dag der Verpleging niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het ziekenhuis heeft daarbij zijn beste verplegers groots bedacht.

In al de 4 categorieën hebben collega’s de beste werkers op een nominatielijst geplaatst. De 'nummers 1' zijn vanmorgen in het Medisch Diagnostisch en Behandelcentrum (MDBC) bekendgemaakt. De verschillende leidinggevenden hebben benadrukt dat het meer dan bewezen hoe belangrijk deze groep werkers is, al helemaal tijdens de covidpandemie.

De 'zusters van het jaar' hebben allen één ding gemeen; liefde voor het werk en de mens. De manier hoe ze omgaan met patiënten en collega's, de bereidheid om meer te leren en kennis te delen is niet onopgemerkt gebleven. Door de leiding en de bond zijn ze gewaardeerd met behoorlijk wat pakketten. Verpleegkundige van het Jaar, Jane Rodjan-Ravenberg, kon door ziekte de ceremonie niet bijwonen.

Benadrukt is dat verplegers onder andere de brug vormen tussen de patiënt en de arts. Zij zijn ook degenen op wie patiënten moeten rekenen. De afgelopen twee jaren zijn in de covidpandemie grote offers gebracht om met weinig middelen en een klein aantal verplegenden de zorg draaiende te houden. De leiding drukt de overheid op het hart om meer en blijvend in de groep te investeren, om ze ook een beter salaris te geven. Verschillende wereldorganisaties schatten dat als overheden niet meer investeren in de groep, er tegen 2030 een wereldwijd tekort van 9 miljoen aan verpleegkunidgen en vroedvrouwen gaat zijn.

| starnieuws | Door: Redactie