• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Avondklok en afwezig publiek nekken opstart bodybuilding en weightlifting

| de ware tijd | Door: Redactie

Avondklok en afwezig publiek nekken opstart bodybuilding en weightlifting

23/10/2021 14:07 - Marinio Balsemhof

Oefenen in de gym zoals het er voor Covid-19 aantoe ging.  

PARAMARIBO - De tijdrestrictie van 9 uur die geldt tijdens de avondklok is nog steeds een sta in de weg voor een adequate training van bodybuilders en weightlifters.

Als gevolg hiervan en om het feit dat er ook geen publiek is toegestaan bij wedstrijden denken ze er bij de Surinaamse Bodybuilding and Weightlifting Bond (SBWB), nog niet aan om wedstrijden te organiseren. Binnen het bondsbestuur is er wel aan virtuele wedstrijden gedacht, maar uiteindelijk werd daarvan afgezien.

"Het toestaan van contactsporten is voor de sport in zijn geheel een enorme verwelkoming, maar de tijdrestrictie vormt voor de bodybuilding en weightlifting sport nog steeds een barrière omdat men zich moet haasten na het werk of dagelijkse activiteiten, om nog op tijd de gym te kunnen bezoeken. Dat brengt enorm veel stress met zich mee", zegt SBWB-voorzitter Chairme Koningferander. De SBWB zegt virtuele wedstrijden ook niet aantrekkelijk te vinden.

"Wij willen publiek hebben bij onze wedstrijden, omdat de atleten na al het harde werken het resultaat behalve aan de jury ook aan het publiek willen tonen. Wij hopen dat zaken er beter voorstaan volgend jaar en dat we dan wedstrijden met publiek kunnen organiseren", zegt Koningferander. Maar zij begrijpt wel dat de beperkende maatregelen erg belangrijk zijn voor de gezondheid. "De sport kan hierdoor niet adequaat beoefend worden, maar voor het welzijn van iedereen moeten we de regels van de overheid respecteren", aldus de voorzitter.

  Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie