• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Augosto Sabbatini: 'It's all about business'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Augosto Sabbatini: 'It's all about business'

15/06/2021 15:33 - John Zaalman

Voor het coaching support program heeft de Suvobo met medewerking va de FIVB de Braziliaan Augosto Sabbatini (staand) naar Suriname gehaald om te werken met de nationale mannenselectie. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - De internationale volleybalcoach Augosto Sabbatini is in Suriname om spelers en coaches van de nationale mannenselectie technische en tactische vaardigheden bij te brengen. De komst van de Braziliaan staat in het teken van het ontwikkelingsproject van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) dat vorig jaar werd goedgekeurd door de Wereldvolleybalfederatie (FIVB).

Sabbatini is zondagochtend voor het eerst aan de slag gedaan. "It's all about business. Ik ben hier niet op vakantie, maar om er te werken en mijn best te doen voor Suriname." Het land heeft genoeg potentiële spelers, concludeert hij. Maar die zullen aan zichzelf moeten werken. "Als je niet fit bent, kan je niet spelen", luidde zijn advies in de hal van Lyceum 1.

Suvobo-voorzitter Lionel Blokland streeft ernaar dat de mannenselectie dit jaar aan ten minste twee internationale toernooien meedoet. De main focus is de Caribbean Cup in december - Suriname is titelverdediger - maar de mogelijkheid wordt bekeken te participeren in de Pan-Amerikaanse kampioenschappen en de Continental Cup (augustus).

  Tweet  Gerelateerde artikelenLionel Nabibaks bedankt als coach U23-mannenselectie volleybalU23-volleybalselecties naar Dominicaanse RepubliekVolleybalcompetitie per direct stopgezetU23-volleybalselecties runner-up in Frans-GuyanaRematch U23-volleyballers tegen Frans-Guyana Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie