• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Audrey Boesia wint Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs

| starnieuws | Door: Redactie

Audrey Boesia (midden) krijgt symbolisch de SRD 45.000 overhandigd. Ze wordt geflankeerd door Chantal Reiziger en Romeo Burgos.

Audrey Boesia heeft de Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs 2022 op haar naam geschreven. Haar scriptie is getiteld A view from the inside: Assessing Risk Culture in the government pension fund in Suriname: Risk Culture of Pensioenfonds Suriname”. Eblein
Frangie, CEO van Finabank, maakte namens de jury de winnaar bekend en belichtte de reden waarom zij deze thesis gewonnen heeft. De prijs bestaande uit een award en een geldbedrag van SRD 45.000 werd overhandigd door de governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, de Managing Partner en de Director Tax van Crowe Burgos Accountants, Romeo Burgos en Chantal Reiziger.

De prijs van de vierde editie van de Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs werd vrijdag in de Ballroom van Royal Torarica uitgereikt. Deze dag was niet alleen bijzonder omdat de prijsuitreiking vanwege Covid-19, twee jaar niet heeft kunnen plaatsvinden. Crowe Burgos Accountants vierde vrijdag ook het 9-jarig bestaan.

Met ingang van deze editie heeft Crowe Burgos Accountants besloten dat er twee prijzen zullen worden uitgereikt. Een prijs in de categorie Bachelor en één in de categorie Master. Met deze scriptieprijs hoopt de organisatie, studenten te stimuleren om voor de studierichting Accountancy te kiezen. De thesis werd beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit verschillende sectoren in Suriname.

Een van de voorwaarden voor deelname aan de scriptieprijs is dat de scriptie met minimaal een acht als eindcijfer moet zijn beoordeeld door de onderwijsinstelling. Er is voor een acht gekozen omdat dit cijfer een ruime voldoende is en aansluit op de academische norm Cum laude. Overige belangrijke voorwaarden zijn dat de student op een in Suriname gevestigde hogeschool of universiteit moet zijn afgestudeerd, de scriptie niet eerder is ingezonden en de student niet langer dan twee jaar reeds afgestudeerd is. In de categorie Bachelor voldeed geen enkele thesis aan de eisen en is er maar één winnaar uit de bus gekomen.

| starnieuws | Door: Redactie