• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Artiesten willen met protocollen optredens verzorgen

| suriname herald | Door: Redactie

Hoewel de opkomst van het artiestenprotest gisteren teleurstellend was heeft de initiatiefnemer, Ospafarga Lynch, met als artiestenaam Jah Hansbaas, een duidelijk signaal gegeven aan de autoriteiten. De reggae-artiest werd ondersteund door Enver Panka en Lorenzo Misiedjan, King Koyeba. De artiesten betreuren dat er twee jaar lang geen muziekoptredens zijn verzorgd.

"Er is geen duidelijk bericht van de regering. Niemand communiceert met ons," zegt Jah Hansbaas tegenover Suriname Herald. "Showpromotors organiseren evenementen. Er zijn activiteiten gehouden in Flamboyant en in Marowijne. Die waren geen privé." Wat de artiesten stoort is het feit dat er vanaf januari zwaar wordt opgetreden, waarbij muziekinstrumenten en geluidinstallaties in beslag worden genomen.

"Via de media willen wij met de regering praten en dat autoriteiten nota hiervan nemen. Artiesten worden betaald voor hun optreden. Er zijn collega's die leven van muziekoptredens. Ik ben fulltime artiest. Ik heb een gezin. Het gaat ook niet makkelijk. Als ik geen vrouw had met een baan weet ik niet wat ik zou moeten doen."

De artiesten geven de regering een week de ruimte om uitgenodigd te worden voor een gesprek. "We hopen dat er met spoed een oplossing komt. Hoe gaan wij verdienen? Dat hebben wij nodig, niets anders. De regering hoeft ons niet te ondersteunen. Wij willen op eigen kracht geld verdienen. Laat de regering het protocol voor evenementen in werking laten treden."

Naomi Hoever

| suriname herald | Door: Redactie