• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Argentinië: President gaat kabinet drastisch herschikken

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie

Voorlezen

De Argentijnse president draagt ​​de kabinetsleiding over aan de kandidaat van zijn vicepresident en bereikt daarmee een wapenstilstand in de politieke crisis.

De Argentijnse president Alberto Fernández gaat zijn kabinet grondig herschikken in een poging een nieuw regeringsteam op te bouwen.  Hij wil daarmee proberen het verlies van vorige week zondag bij de parlementaire voorverkiezingen ongedaan te maken.

Zoals voorgesteld door vicepresident Cristina Fernández de Kirchner, wordt Juan Manzur de nieuwe kabinetschef in plaats van Santiago Cafiero, die Buitenlandse Zaken op zich zal nemen.

Een van de meest in het oog springende veranderingen is de terugkeer van voormalig kabinetschef Aníbal Fernández naar het middelpunt, aangezien hij de nieuwe minister van Veiligheid zal worden in plaats van Sabina Frederic, terwijl Malvinas (Falkland) secretaris Daniel Filmus zijn baan zal opzeggen om de nieuwe minister van Wetenschap en Technologie te worden.

Ondertussen blijft minister van Binnenlandse Zaken Wado De Pedro, die als eerste zijn ontslag indiende, minister van Binnenlandse Zaken.

De nieuwe ambtenaren leggen maandagmiddag hun ambtseed af in Casa Rosada, zo is aangekondigd.

Degenen die geen plaats meer hebben binnen de nieuwe regering zijn Felipe Solá (Buitenlandse Zaken), Sabina Frederic (Veiligheid), Luis Basterra (Landbouw, Veeteelt en Visserij), Nicolás Trotta (Onderwijs) en Roberto Salvarezza (Wetenschap).

Ook de presidentiële woordvoerder Juan Pablo Biondi, die het doelwit was van harde kritiek van vicepresident Fernández de Kirchner stapt op. Fernández de Kirchner beschuldigde hem ervan het brein te zijn achter mediacampagnes tegen de voormalige tweevoudige president. Biondi is een van de mannen die het dichtst bij Alberto Fernández staat.

"Altijd samen met Alberto Fernández richting het leven dat we willen", schreef Biondi op sociale media. "Ik ben beledigd en ik betreur de verkeerde interpretaties over mij door de vicepresident van de natie, Cristina Fernández de Kirchner", voegde hij eraan toe.
Het Argentijnse staatshoofd is door de kabinetscrisis in zijn land, op het laatste moment niet afgereisd naar Mexico voor de 6e CELAC top.

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie