• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Argentinië en Uruguay nemen 4.000 kilo vlees mee naar WK

| dagblad suriname | Door: Redactie

De nationale teams van Argentinië en Uruguay hebben elk 2.000 pond vlees (900 kilo) meegenomen naar het WK, zodat spelers en staf tijdens het toernooi in Qatar kunnen proeven van thuis.

In het geval van Uruguay bereikte het Nationale Instituut voor Vlees (INAC) eerder deze maand een overeenkomst met de Uruguayaanse FA (AUF) om het vlees te leveren.

Argentinië en Uruguay behoren tot de grootste vleesconsumenten ter wereld en de asado wordt beschouwd als een van de meest populaire gerechten in de landen. De asado is gemaakt van verschillende soorten vlees en worst en gekookt op de grill.

Beide nationale teams maakten ook

asado’s in recente World Cups.

De Argentijnse coach Lionel Scaloni sprak over het belang van de asado als een manier om de groep te verenigen.

“Mijn favoriete eten is de asado, maar het is meer dan dat,” zei hij. “Het creëert een sfeer van eenheid en collectieve chemie.

“Het maakt deel uit van onze cultuur, van de Argentijnse eigenaardigheid.

Mede-Zuid-Amerikanen Brazilië zullen niet meedoen met Argentinië en Uruguay om vlees naar Qatar te brengen. Het team van Tite heeft echter een aantal gerenommeerde Braziliaanse koffie en kruiden meegebracht, evenals 30 kilo cassavemeel om het populaire Braziliaanse gerecht farofa te koken terwijl de Seleção voor het eerst sinds 2002 de trofee mee naar huis nemen.

| dagblad suriname | Door: Redactie