• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

APA stuit op olie in Krabdagu exploratieput

| starnieuws | Door: Redactie

In Blok 58 voor de kust van Suriname is APA Corporation gestuit op meer dan 100 miljoen vaten olie van hoge kwaliteit. APA Suriname heeft een werkbelang van 50% in het blok, terwijl TotalEnergies (TTE), de exploitant, ook een werkbelang van 50% heeft.

Stroomtestgegevens verzameld in de twee onderste intervallen, de Boven-Campanien en de Onderste-Campanien, duiden op een oliereservoir van respectievelijk ongeveer 100 miljoen en 80 miljoen vaten. 

In een verklaring zegt dat er in de Upper Campanian Zone een oliereservoir van 32 meter netto opbrengst in aangetroffen en in de lagere Campanian laag ook een reservoir van 32 meter, goed voor ongeveer 80 miljoen vaten, is gevonden. Het gaat om aaneengesloten oliebronnen.

Deze tests zijn uitgevoerd in de exploratieput, en taxatieboringen zullen nodig zijn om aanvullende bronnen en optimale locaties van ontwikkelingsputten te bevestigen. In de ondiepere Campanian zone zullen verdere stromingstests worden uitgevoerd vanuit een meer optimale locatie om de bronnen die in deze laag zijn aangetroffen te beoordelen.

"De resultaten van de Krabdagu-stromingstest in de twee onderste intervallen zijn in lijn met onze verwachtingen en leveren gegevens op die ons begrip van het veld versnellen en toekomstige activiteiten vormgeven. Dit omvat het identificeren van de optimale bronlocaties die een beoordeling van het opwaartse resourcepotentieel voor elk doelwit mogelijk maken", zei John J. Christmann IV, CEO en president van APA. "De aangesloten bronnen die zijn aangetoond tijdens de stroomtests in Krabdagu, gecombineerd met de resultaten van Sapakara South, zijn een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van een project in dit gebied van Blok 58."

De joint venture APA-TTE boort momenteel met de Maersk Valiant de exploratieput Dikkop in het centrale deel van Blok 58. Na voltooiing van de operaties in Dikkop, zal de Valiant naar verwachting de exploratie- en taxatieactiviteiten voortzetten in het centrale deel van Blok 58.

| starnieuws | Door: Redactie