• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ANTIVAXXERS LATEN BETALEN VOOR BEHANDELING COVID-BESMETTING  IN STUDIE

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Voorlezen

Het aantal Covid-19 positieve gevallen in Suriname neemt ernstige vormen aan. Op 14 september 2021 zijn er 649 personen positief getest op het virus.

Het hoogste aantal ooit sinds het virus voor het eerst in maart 2020 in Suriname is geregistrerd. Van de 1.354 Covid-19 testen was 47,93% postief. Bij 705 personen was het resultaat negatief. Op 14 september zijn er tevens 7 personen overleden als gevolg van complicaties na de besmetting. Op de Intensive Care Unit (ICU) liggen er 15 personen, terwijl 85 zijn opgenomen in de verschillende ziekenhuizen. In isolatie (POS) zijn er 3.664 personen.

Op basis van de analyse van de ziekenhuisdata, blijkt dat 3% – 5% van de Covid-19 opnames personen betreft die gevaccineerd zijn. Het aantal personen dat tot nu toe volledig is gevaccineerde is 155.471, dat neerkomt op 25,86% van de totale populatie (601.158) en 32,28% van de doelgroep populatie 12+.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat de regering genoeg preventieve maatregelen heeft getroffen om de samenleving weerbaar te maken tegen de gevolgen van een besmetting. De beschikbaarheid van diverse vaccines is er één daarvan; AstraZeneca, Sinopharm, Moderna en Pfizer.

“Natuurlijk vinden wij, en velen met ons, dat de vraag gesteld moet worden: Is het dan redelijk dat een staat de Covid-zorg blijft door financieren of moet je ook die verantwoordelijkheid leggen bij het individu welke bewust kiest om zich niet te laten vaccineren. Laat mij dit zeggen: het zijn ideeën en gedachten”, aldus Ramadhin.

In sommige landen worden er nu al extra heffingen doorberekend in de zorgpremie als blijkt dat de verzekere zich bewust niet wil laten vaccineren. “Dus ook daar geldt weer de strategie van individuele verantwoordelijkheid, overheidsverantwoordelijkheid en collectieve verantwoordelijkheid”, aldus Ramadhin.

Het ligt nu aan het Outbreak Management Team (OMT) om de regering te adviseren met betrekking tot de epidemiologische situatie en de te nemen stappen.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie