• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Anthony Nesty wordt de eerste zwarte Amerikaanse Olympische zwemhoofdcoach

| dagblad suriname | Door: Redactie

Anthony Nesty wordt de eerste zwarte Amerikaanse hoofdcoach van een Olympisch zwemteam in Parijs volgend jaar. Hij is momenteel de hoofdcoach van de Universiteit van Florida en zal het herenteam leiden, terwijl Todd DeSorbo het damesteam zal leiden en tevens hoofdcoach blijft van de Universiteit van Virginia.

Nesty en DeSorbo hebben al ervaring als coaches bij de wereldkampioenschappen, waar de VS veel medailles wonnen, maar Australië meer gouden medailles behaalde.

Bij de Olympische Spelen in Tokio waren Nesty en DeSorbo assistent-coaches voor het Amerikaanse zwemteam. Nesty werd de tweede zwarte coach in de staf van een Amerikaans Olympisch zwemteam, na Chris Martin

in 1992. In 2021 coachte Nesty drie individuele Olympische gouden medaillewinnaars en won zelf Olympisch goud in 1988.

Anthony Nesty was de eerste zwarte zwemmer die Olympisch goud won en de eerste Surinaamse atleet die een Olympische medaille in welke sport dan ook behaalde. Todd DeSorbo heeft het zwemprogramma van de Universiteit van Virginia tot nationaal kampioenschapniveau gebracht.

Het Amerikaanse Olympische zwemteam zal worden bepaald tijdens de proeven in juni in Indianapolis, waar de top twee van elk individueel onderdeel waarschijnlijk het team zullen vormen, samen met maximaal zes zwemmers per geslacht voor de estafette-evenementen op de 100 meter en 200 meter

vrije slag.

| dagblad suriname | Door: Redactie