• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Animatievideo lederschildpad moet deze bedreigde diersoort helpen

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Op dinsdag 17 mei lanceert WWF-Guianas in Suriname officieel de lederschildpad animatie, samen met de districtscommissaris van Commewijne en Natuurbeheer.

De korte tekenfilm laat zien aan welke gevaren de lederschildpad bloot staat tijdens zijn leven én hoe wij deze bedreigde diersoort kunnen helpen.

Kinderen van Groep 5 van O.S. Nieuw – Amsterdam zijn bij het evenement aanwezig.

De video is onderdeel van het Regionaal Actieplan voor de Noordwest – Atlantische lederschildpad populatie. Suriname heeft, net als Guyana, Frans Guyana en Trinidad & Tobago, enkele van de belangrijkste legstranden in de wereld voor 3 van de 7 soorten zeeschildpadden.

De populaties van de lederschildpad staan echter ernstig onder druk in de regio vanwege onder andere bijvangst, kustvernietiging, stroperij en offshore olie- en gasontwikkeling.

WWF-Guianas probeert, samen met haar partners, middels het Regionaal Actieplan de grootste bedreigingen voor de Noordwest – Atlantische lederschildpadden te identificeren en aan te pakken en zodoende de populatie te stabiliseren.

Bewustwording van het belang van zeeschildpadden en de toenemende bedreigingen voor de populaties is een belangrijk onderdeel van het beschermen van deze zeedieren.

Door middel van de tekenfilm leren kinderen over zeeschildpadden, waarom ze belangrijk zijn voor het ecosysteem in de oceanen, wat de bedreigingen zijn en hoe we zeeschildpadden beter kunnen beschermen.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie