• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Andy Atomang maakt MMA-debuut

| de ware tijd | Door: Redactie

Andy Atomang maakt MMA-debuut

10/12/2021 16:48 - Ricky Wirjosentono

Na 21 maanden staat Andy Atomang weer in de ring en maakt hij zijn debuut als MMA-vechter. Foto: privécollectie  

PARAMARIBO - "Een droom die werkelijkheid wordt." Zo omschrijft Andy 'Atomic' Atomang zijn aanstaand debuut als MMA-vechter. "Eindelijk kan ik mezelf na 21 maanden weer bewijzen." De 22-jarige Surinamer neemt het zaterdag op tegen de Braziliaan Felipé Cruz, een gevecht in de bantamklasse (tot 61 kilogram).

Atomang's laatste amateurgevecht dateert van maart 2020 toen hij in Brazilië in de ring stond. Sindsdien viel de sport letterlijk stil, maar is het wachten nu voorbij en kan de enthousiaste Atomang niet wachten op zijn debuut. "Je traint heel hard en wil jezelf bewijzen."

Hij zegt dat hij al die tijd door is blijven trainen. "Het was trainen, werken en naar school gaan. Ik heb het goed kunnen combineren, omdat ik een schema heb gemaakt, waaraan ik mij heb gehouden. Discipline is erg belangrijk als je je doelen wil bereiken."

Over Cruz weet hij niet veel. "Maar ik heb me op alles zo'n beetje voorbereid, dus ik denk dat er niets mis zal gaan die dag." Het gala is vanwege de Covid-19-situatie in Suriname niet toegankelijk voor publiek, maar wordt gelivestreamd. De organisatie ligt in handen van Benito Linger van First Class Boxing in samenwerking met de Surinaamse Thaiboksbond.

  Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie