• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ammoniaklek Fernandes verjaagt omwonenden naar buiten

| de ware tijd | Door: Redactie

‘Het was hier helemaal wit’

Van onze redactie

PARAMARIBO — Als gevolg van een ammoniaklek bij het Fernandescomplex aan de Kernkampweg, waar voorheen ook de Bakkerij was gevestigd, moesten omwonenden noodgedwongen hun woningen verlaten. De mensen moesten op straat afwachten wat de ernst van de situatie was. “Vanwege roest aan de leiding”, vertelt een brandweerbron aan de Ware Tijd over de oorzaak van de ammoniaklek.

“Het oogt dramatisch maar er is niets aan de hand”

Niet eerste keer

Het is volgens omwonenden niet de eerste keer dat er ammoniak ontsnapt bij Fernandes. Maar niet eerder was het zo hevig. Zelfs in hun huizen kregen bewoners

last van hevig betraande ogen. “Het was hier helemaal wit”, omschrijft een 13-jarig meisje de concentratie van de ontsnapte ammoniak.

De brandweer is groots uitgerukt en ook de Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing was ter plaatse. Jules Fernandes, van de directie van Fernandes Bakkerij, zegt tegenover Sun Web TV dat “alles onder controle is en dat geen ammoniak meer lekt”. Ook zegt Fernandes: “Het oogt dramatisch maar er is niets aan de hand.” Vervolgens: “Alles is opgelost.”

De Ware Tijd verneemt echter van de brandweerbron dat van de ammoniakopslag “de kranen zijn dichtgedraaid”. Op de vraag waarop roest aan de leiding kan duiden, zegt de bron onomwonden: “Geen controle.”

| de ware tijd | Door: Redactie