• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ambassadeurs Suriname en Barbados gedenken onafhankelijkheid beide landen met kranslegging op Cuba…..

| dagblad suriname | Door: Redactie

In het kader van de herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975 en Barbados op 30 november 1966 hebben de residerende ambassadeurs van beide landen op Cuba 24 november een gezamenlijke kranslegging gedaan in ‘El Parque de los Próceres Caribeños’ te Havana, Cuba. 

Het Park van de Caribische helden brengt hulde aan persoonlijkheden die symbool staan voor de solidariteit en moed van de Caribische volkeren in hun strijd tegen het kolonialisme en voor onafhankelijkheid, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, BIBIS, woensdag 30 november in een persbericht.

Gedurende de kranslegging hebben ambassadeur Wendy

Paulus-Aminta namens Suriname en ambassadeur Phillip St. Hill namens Barbados stilgestaan bij de vele uitdagingen en verworvenheden die hun respectieve landen hebben ervaren als jonge democratische naties. Verder werd het belang van eenheid in de regio en het samenwerken om regionale en mondiale uitdagingen aan te gaan, benadrukt. 

De Surinaamse ambassadeur maakte van de gelegenheid gebruik hier uitdrukking aan te geven middels de presentatie van het gedicht ‘Wan Bon’ van de Surinaamse dichter Robin Ravales. Ambassadeur Paulus-Aminta heeft 47 jaar Srefidensi samen met de Surinaamse medische studenten te Cuba, gememoreerd.

Deze, volgens BIBIS, unieke handeling voor het gezamenlijk organiseren van activiteiten onder Caricom-lidstaten komt overeen met de gedachtegang van de Caricom-staatshoofden om samenwerking tussen de lidstaten verder uit te dragen.

Bij de toespraken werd eveneens meegenomen dat Suriname op dit moment het tijdelijk voorzitterschap van de Caricom bekleedt en dat Barbados als host zal optreden van de 8e Caricom-Cuba Summit op 06 december in Bridgetown, Barbados.

| dagblad suriname | Door: Redactie