• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ambassadeurs Guyana en Algerije bieden geloofsbrieven aan

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — De ambassadeurs Virjanand Depoo van Guyana en Abdelkader Hadjazi van Algerije hebben woensdag in het presidentieel paleis hun geloofsbrieven overhandigd aan president Santokhi. is de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Guyana in Suriname.

De Algerijnse diplomaat, die zijn standplaats heeft in Venezuela, haalde aan dat de relatie met Suriname ver teruggaat in de geschiedenis. “Deze samenwerking uit zich binnen de Verenigde Naties, in het bijzonder op het gebied van klimaatsverandering”, aldus Hadjazi

Zijn Guyanese ambtgenoot Depoo, die kortgeleden in Suriname is gearriveerd, uitte zijn waardering voor de gastvrijheid van Surinamers. “Ik kijk ernaar uit te werken aan het versterken van

de relatie tussen Suriname en Guyana op elk gebied. Suriname en Guyana hebben de relatie altijd goed gehouden”, aldus Depoo.

Vrede en veiligheid

Beide afgezanten hebben met Santokhi de relatie en aandachtspunten tussen hun land en Suriname besproken. Santokhi wees op het belang van samenwerken op het gebied van voedsel- en energiezekerheid, toegang tot klimaatfinanciering en handhaving van vrede en veiligheid.

In het onderhoud met ambassadeur Hadjazi heeft Santokhi verwezen naar de Afri-Caribbean Trade and Investment Forum 2022 eerder dit jaar op Barbados. Het had als doel de economische handel en investeringsmogelijkheden tussen Afrika en het Caribisch gebied te bevorderen.

| de ware tijd | Door: Redactie