• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ambassadeur Guyana ontboden door ministerie van BIBIS

| dagblad suriname | Door: Redactie

De ambassadeur van Guyana, Keith George, is donderdag 22 september door de ad interim minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Krishna Mathoera, ontboden. Dit, naar aanleiding van uitspraken die gedaan zijn door Guyanese regeringsfunctionarissen met betrekking tot de kwestie van illegale Guyanese vissers in Surinaamse wateren.

Tijdens dit gesprek heeft ad interim minister Mathoera de uitspraken van de vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, bestempeld als te zijn onverantwoordelijk, niet diplomatiek en niet in lijn met de geest van de samenwerking als buurlanden.

Voorts gaf de minister aan, dat de uitspraken onnodige druk op de relatie leggen, omdat beide

ministers van Buitenlandse Zaken druk doende zijn om zaken te bespreken.

Minister Mathoera communiceerde verder het regeringsstandpunt, dat de uitspraken van de vicepresident als een onvriendelijke daad worden beschouwd die volledig in contrast is met de goede betrekkingen tussen de beide staatshoofden.

Tot slot is tijdens deze ontbieding een beroep gedaan op de vicepresident van Guyana om de diplomatieke inspanningen af te wachten en zich te onthouden van verregaande publieke uitspraken omtrent deze kwestie, die thans aan de orde zijn tussen de beide landen.

De ambassadeur van Guyana in Suriname, zal de boodschap van de ad interim minister van BIBIS, overbrengen aan de president van Guyana.

| dagblad suriname | Door: Redactie