• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Als je wint is het altijd een goede prestatie’

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — Met een brede glimlach loopt Adolf Brakke naar voren nadat de Master of Ceremonies in de nogal volle hal van Ford Motors bekend maakt dat hij en zijn broer Olly de ARB Friyari Rally hebben gewonnen. Vol trots neemt hij de prijzen in ontvangst. Zijn broer was afwezig.

Voor Brakke was het “een perfecte start” van het seizoen. “Als je wint, is het altijd een goede prestatie. Het voelt goed aan”, is zijn eerste reactie. Hij blikt tevreden terug op de rally, die hij bestempelt als een heel leuke en gevarieerde. “Het was een rally

op beginnersniveau, maar er waren best wel wat pittige dingen ertussen.”   

“De sport is aan het groeien. Daarmee is één van de doelen gehaald.”

De winnaar, die zelf ook zit in het bestuur van de Surinaamse Auto Rally Klub, was erg tevreden met het aantal deelnemers; 99 equipes. Volgens hem is het grote aantal toe te schrijven aan de beginnersursus die de SARK kort vóór de rit heeft gedraaid. De blijde gezichten in het gebouw van Ford Motors is volgens hem het bewijs dat de opzet van de organisatie is geslaagd.

Die mening deelt ook voorzitter Raisha Klein. Zij haalt ook aan dat de afgelopen tijden de autorallysport en de organisatie flink zijn gepromoot op social media en in sportprogramma’s. De uitdaging wordt nu om het enthousiasme erin te houden. “99 Equipes is meer dan wat wij de afgelopen jaren hadden. Dat geeft aan dat de sport aan het groeien is. Daarmee is één van de doelen van het bestuur gehaald”, aldus Klein.

De rally, die in Paramaribo werd verreden, bevatte verschillende ritten waarbij de teams diverse opdrachten moesten uitvoeren. Daarbij was nodig een goede oriëntatie en doorzettingsvermogen om de taken goed uit te voeren. Ook moesten de rijders gefocust zijn.

Uitslagen: topklasse: 1. Adolf Brakke/Olly Brakke; 2. Oliver Smith/Ildemar Fakkel; 3. Vinod Jankie/Ashwien Poetoe; A-klasse: 1. Vishay Hardwarsing/Prithvi Sital; 2. Eloa van der Hilst/Stephany Miranda; 3. Raisha Klein/Akshay Bhoendie; B-klasse: 1. Shveta Ramkisoen/Suleshna Dwarkasing; 2. Pawan Oepasi/Rochni Oepasi; 3. Davita Obergh/Tidjen Kisoensingh.

| de ware tijd | Door: Redactie