• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Air France nu ook naar Braziliaanse Belem via Cayenne

| dagblad suriname | Door: Redactie

Air France, de Franse luchtvaartgigant, breidt haar Caribisch Regionaal Netwerk, dat overzeese Franse gebieden met elkaar verbindt, verder uit. Vanaf 5 mei introduceert de maatschappij een wekelijkse rechtstreekse vlucht tussen Cayenne, de hoofdstad van Frans Guyana, en Belém in Noord-Brazilië. Vluchten van en naar Belem zijn ook razend populair in Suriname. Momenteel onderhoudt alleen het Braziliaanse GOL deze route tussen Suriname en Brazilië. Voorheen had de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) eigen lijndiensten tussen Paramaribo, Cayenne en Belem. Die werden stopgezet wegens de precaire situatie van het bedrijf. 

Regionale vluchten 

De Franse vlucht zal vertrekken vanuit Pointe-à-Pitre op Guadeloupe en vliegen naar Fort-de-France

op Martinique en naar Cayenne en vervolgens Belem, zodat klanten ook naar Brazilië kunnen reizen zonder een overstap te hoeven maken. De vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A320 met een capaciteit van 168 stoelen 12 in Business, 156 in Economy en uitgerust met Wi-Fi, zo meldt luchtvaartnieuws.nl. 

Twee in Pointe-à-Pitre gestationeerde Airbus A320’s van Air France vliegen het hele jaar door tussen met name Pointe-à-Pitre, Fort-de-France, Cayenne en Miami in Florida, VS. 

Inmiddels worden regionale vluchten van de SLM weer uitgevoerd met een ‘eigen’ Boeing 737-800. Velen hadden vorig jaar de hoop voor de nationale carrier al opgegeven. Het bedrijf is nog steeds in rood. Maar president Chandrikapersad Santokhi heeft zich sterk gemaakt om samen met een interim- managementteam de SLM weer er bovenop te krijgen. 

SLM krijgt binnenkort eigen toestel voor Mid-Atlantische route

De SLM heeft maandag 30 januari een leaseovereenkomst getekend met V2 Aviation DMCC voor een Airbus A340- 300. President Santokhi juichte vorig maand deze ontwikkeling toe. De geleasde Airbus A340 zal worden ingezet op de Mid-Atlantische route. Het toestel bevindt zich nu nog in Jordanië waar de laatste hand wordt gelegd aan het technisch gereed maken van het vliegtuig. Alle actoren werken verder aan de vlotte afhandeling van het infasering proces en het is de bedoeling dat het vliegtuig binnen korte tijd in Suriname wordt verwelkomd.

| dagblad suriname | Door: Redactie