• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Agent schiet in Hogestraat 27-jarige verdachte dood

| dagblad suriname | Door: Redactie

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg in de vroege ochtend van woensdag 18 januari via het Command Center een melding, dat een man in de Hogestraat te Paramaribo was neergeschoten. Agenten gingen meteen naar de locatie en bij aankomst bleek het te gaan om de bekende van de politie, de 27-jarige Denzel Mijnhals.

Volgens het voorlopig politieonderzoek is gebleken, dat de schutter, een politiefunctionaris, ter hoogte van de kruising van de Hooge- en de Waaldijkstraat was gestopt. Op dat moment maakte een onbekende man  een portier van de auto open en vroeg hem of hij taxi reed. De politieambtenaar

gaf de man direct te kennen, dat hij geen taxi reed. De agent stapte vervolgens uit zijn auto en liep naar het portier en raakte vermoedelijk met Mijnhals in een woordenwisseling.

Toen de politieman terug liep naar zijn auto om plaats te nemen achter het stuur, werd hij van achteren door Mijnhals aangevallen. De twee mannen raakten daarbij in een worsteling, waarbij Mijnhals vermoedelijk de agent wilde beroven. De verdachte probeerde zich hierna uit de voeten te maken, maar de politiefunctionaris reageerde direct en loste een schot op de vluchtende verdachte. Mijnhals werd geraakt, liep een schotverwonding op en is ter plekke overleden. Een arts stelde officieel de dood van de verdachte vast.

Het lichaam van Denzel Mijnhals is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie afgestaan aan de nabestaanden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

| dagblad suriname | Door: Redactie